Muuli: tööpuudus kasvab üle 10 protsendi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Ajakirjanik Kalle Muuli ennustuse kohaselt kasvab lähiajal Eestis tööpuudus üle kümne protsendi, mistõttu oleks viimane hetk selle küsimusega juba praegu tegelema hakata.


Ta ütles Raadio 2 saates «Olukorrast riigis», et küsimuse peaks arutusele ja lahendamisele võtma nii valitsus kui riigikogu.

Teine saatejuht Anvar Samost leidis, et tööpuuduse kasv kuni 15 protsendini on pigem turu korrastamine, kuhu riik sekkuma ei peaks.

«Tuleb tagada, et inimesed saaksid sotsiaalabi ja ümberõppevõimalusi,» tõi ta välja, mida riik saaks teha.

Töökohtade juurdeloomine tähendaks tema sõnul riigi puhul näiteks uue kooli või riigiameti loomist, mis aga ei oleks mõistlik lahendus.

Ta pakkus, et riik saaks pigem mõjutada tööpuuduse küsimust seeläbi, et loob soodsa keskkonna investeeringutele, et firmad tahaksid oma raha Eestisse paigutada.

Viimased neli kvartalit 4 protsendi piires püsinud töötuse määr tõusis kolmandas kvartalis viimase kahe aasta kõrgeimale tasemele - 6,2 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles