Galerii: vaata pilte Pärnumaa kaunimatest kodudest

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodukaunistamiskonkursi «Kaunis Eesti kodu 2011» raames valiti välja ka Pärnumaa kaunimad kodud.


Eramute klassis tunnistati kõige kenamaks perekond Kuke kodu Toominga tn 8 Paikuse alevis. Hoonete rühmade klassis sai esimese koha Mäe tänava elamugrupp Lavasaare alevis. Parim looduslähedase keskkonnaga asum on Uulu lasteaed Uulu külas ja talude klassis võitis perekond Kapsi kodu Vihtra külas Vändra vallas.

Pärnumaa võitjate valimise toimkonda kuulusid Pärnu maavalitsuse arengu-ja planeeringuosakonna planeeringute talituse spetsialist Maie Joala, regionaalarengu spetsialist Liina Saar, Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper, Pärnumaa Talupidajate Liidu juhatuse esimees Margus Metsalu ja POLi esindaja ning Lavassaare vallavanem Ene Täht.

Kodukaunistamisliikumise 2011.a motoks on: «Lapsed on meie kodukultuuri järjepidevuse edasikandjad». Pärnumaa omavalitsused esitasid konkursile kokku 30 objekti.

Maakondlik konkurss toimus neljas hindamise klassis, komisjon reastas igast kolm parimat.
Esikohaga hinnatud objektid esitatakse Eesti Kodukaunistamise Ühenduse keskjuhatusele, et paluda Pärnumaa kaunite kodude ja koduümbruste loojad Vabariigi Presidendi kui konkursi patrooni vastuvõtule14. augustil Viljandis.

25.augustil viib Pärnumaa Omavalitsuste Liit võistlusel osalenuid õppereisile Võrumaale.
Aprillis möödus 75 aastat päevast, mil riigivanem Konstantin Päts kiitis heaks ulatusliku kodukaunistamise hoogtöö kava, mida peetakse kodukaunistamise liikumise ametlikuks alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles