Elektriauto ostmiseks saab kuni 50 protsenti toetust

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi poolt soetatav elektriauto Mitsubishi iMiev.
Riigi poolt soetatav elektriauto Mitsubishi iMiev. Foto: SCANPIX.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel saavad elektriauto ostmiseks nii eraisikud kui ka ettevõtjad kuni 50 protsenti toetust


Täna allkirjastas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts määruse, mille alusel on võimalik elektriauto soetamiseks kuni 50 protsendi ulatuses toetust taotleda.

Eraisikutele ja juriidilistele isikutele antava toetuse suuruseks on kuni 50 protsenti auto ostuhinnast, kuid mitte rohkem kui 18 000 eurot auto kohta.

Sellele lisandub veel 1000 eurot elektriauto laadija soetamiseks ning sellega seotud paigaldustöödeks. Orienteeruvalt antakse toetust 500 elektriauto soetamiseks.

Elektriauto toetuse saamiseks tuleb taotlus esitada SA KredExile pärast seda, kui KredEx on taotlusvooru välja kuulutanud. Taotlusi saab esitada kuni 2012. aasta 30. novembrini.

Toetus hõlmab täiselektrilisi sõiduautosid, mille maksimumkiirus on suurem kui 60 kilomeetrit tunnis. Elektriautol peab olema vähemalt 2-aastane garantii ning autoakul 5-aastane garantii.

Elektriauto võib soetada nii Eestist kui ka mujalt Euroopa Liidust. Täpsemad nõudmised taotlejale ning taotlusele väljastab KredEx pärast määruse jõustumist.

Elektriautode toetust finantseeritakse Eesti Vabariigi ja Mitsubishi Corporation vahel sõlmitud lepingu alusel CO2 kvoodi müügist saadud vahenditest.

Lisaks soetab Eesti Vabariik sama tehingu raames üleriigilise elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku ja saab Mitsubishilt 507 elektriautot sotsiaaltöötajate kasutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles