Galerii: vaata pilte Tartumaa kaunimatest kodudest

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ka Tartumaal valiti kodukaunistamiskonkursi «Kaunis Eesti kodu 2011» raames välja kõige ilusamad kodud. Vaata galeriist kõige ilusamate kodude pilte!

Komisjoni esimehe Margus Hendriksoni sõnul teevad enim heameelt need kodukaunistajad, kes kujundusstiilide ja haljastusvõimaluste paljususes on suutnud luua harmoonilise ruumi, kus on omavahel kooskõlas nii ümbritsev keskkond, hooned, haljastus kui väikevormid. Komisjon püüab hinnata eeskätt koduomanike hoolt, püsivust ja head maitset, mitte majanduslikke võimalusi.

Välja valiti neli parimat:

Jüri ja Liina Timmermanni Järvekaja talu Poka külas Mäksa vallas on kartulikasvatustalu, mille juurde tänu perenaise iluaiandushobile kuulub suur rohtaed ja dendropark. Aias on ainuüksi puid üle 800 liigi, lisaks arvukalt püsikuid. Kaunis maakodu asub looduslikult ilmekas paigas Mäletjärve ääres. Kõiges on tunda nii sügavat huvi ja pühendumist kui töökust ja head maitset – perenaine on end ka Räpina aianduskoolis täiendanud.

Perekond Lille talu Kobratu külas Tartu vallas on nägus, lihtne ja arenev noore pere maakodu. Elamu valmis viis aastat tagasi, veidi hiljem alustati aia rajamist. Lühikese ajaga on avaras keskkonnas vaatamata vana kõrghaljastuse puudumisele kujundatud hubane väliruum, kus eriti palju võimalusi on loodud toimetamiseks pere neljale lapsele.

Elva lasteaed Murumuna asub mändide all. Lasteaia ümbruse kujundamisele hakati erilist rõhku panema pärast vana osa renoveerimist ning juurdeehituse valmimist 2010. aastal. Tänu kogu kollektiivi hoolele on loodud lastesõbralik mitmekesist tegevust võimaldav õueala, kust ei puudu isegi väike kõlakoda suvisteks kontsertideks.

Vapramäe Forell on puhkeettevõte Tõravere alevikus Nõo vallas. Elva jõe käärdu on rajatud tiigid vesirooside ja pardiperedega. Orunõlvadel on muruväljakud, lillepeenrad, varjualused kalapüügiks ja puhkuseks. Lastega peredele mõeldes on rajatud mänguväljak. Pilku püüavad puidust kujundatud veerennid ja klaasialune kuivatatud vee-eluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles