Tugev tuul jättis sajad majapidamised elektrita

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaotusvõrk lubab pärastlõunaks pärnumaalaste tuled jälle põlema saada.
Jaotusvõrk lubab pärastlõunaks pärnumaalaste tuled jälle põlema saada. Foto: Corbis / Scanpix

Tugeva tuule tõttu kadus eile elekter mitmesajast Pärnumaa majapidamisest, jaotusvõrk loodab elektrikatkestused likvideerida täna pärastlõunaks.

«Tugev tuul jättis eile õhtul Pärnumaal elektrita rohkemgi kliente kui praegused vooluta 443 elektritarbijat,» rääkis täna hommikul Pärnu Postimehele OÜ Jaotusvõrk Pärnu- ja Viljandi regiooni juhtimiskeskuse juhataja Aivar Leppind.

Tema sõnul on voolukatkestuste täpset arvu raske nimetada, kuna kohe asuti rikkeid likvideerima ja samal ajal tuli teateid uute rikete kohta. Jaotusvõrk loodab elektrikatkestused likvideerida kella 14ks.

Enamik praegustest elektrita klientidest asuvad Leppindi sõnutsi Häädemeeste kandis, osaliselt on vooluta ka Lõpe ja Audru vahel elavad elektritarbijad.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmetel puhus südaöö paiku Pärnus lõunatuul iiliti kuni 23 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles