Elektriraudtee ei andnud vahetusraha tagasi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee rong.
Elektriraudtee rong. Foto: Toomas Huik

Elektriraudtee ei tagastanud inimestele pileti eest enammakstud raha, vaid lisas selle nende elektroonilisele piletikandjale.


Marko Loor ostis 16. juulil pileti Lillekülast Keilasse, mis pidi talle kui 30 päeva B-C-tsooni kaardi omanikule maksma 77 senti. Ta ulatas kassapidajele 10 eurot.

«Klienditeenindaja, kes oli tugeva muulase aktsendiga, seletas, et raha tagasi ei saa, sest ülejääk laeti automaatselt A-B- tsooni ja süsteem ei võimalda seda tagastada,» rääkis Loor.

Mees lisas, et tegelikult oli tal raha juba eelnevalt kontol olemas ja tal oleks seda tagastusraha tarvis olnud. Sama on tema sõnul juhtunud ka mitme tema sõbraga. «Kas mitte pole tegu väljepressimisega?» küsis ta.

Elektriraudtee müügi- ja kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste selgitas, et kuna klient omas B-C-tsoonis kehtivat 30 päeva kaarti, aga soovis sõita A-tsoonist B-tsooni, siis tuli tal selle reisi tarbeks soetada pilet. Tavapilet paberkandjal A- tsoonist B-tsooni maksab 1.40.

«Kui klient soovis osta piletit sõidukaardile, siis tulnuks tal esmalt raha kaardile laadida (minimaalne laadimine 10 eurot) ning seejärel soetada pilet. Ülejääk kliendi makstud summast jäi jätkuvalt tema sõidukaardile, mida ta saab määramatu aja jooksul meie rongides kasutada tulevikus,» seisab Elektriraudtee saadetud vastuses.

Loor ütles, et teda see vastus ei rahulda. Ta oli pahane ka selle üle, et Elektriraudtee kodulehelt ei leidnud ühtegi linki, mille kaudu klient oleks oma küsimustele vastuse võinud saada.

Elektriraudtee esindaja teatas seepeale omakorda, et segadus tekkis sellest, et klient soovis pool reisi sõita oma kuukaardiga ja pool reisi üksikpiletiga. Ta lisas, et ettevõte on hetkel antud arusaamatust kliendile soodsas suunas lahendamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles