Pevkur kaitseb seadust, mis jätab inimeste tööle ennistamiseks vähe võimalusi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Seadusevastaselt üles öeldud tööleping võib tööandjale selle vaidlustamise korral üldjuhul kaasa tuua vaid kohustuse maksta töötajale kolme kuupalga ulatuses hüvitist.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur on aga veendunud, et töölepinguseadus, milles tööle ennistamise võimalus on jäetud vaid eranditele, on igati hea, kirjutas Õhtuleht.

«Olgem ausad, kui inimene isegi ennistatakse tööle, kuid suhted on tööandja ja töötaja vahel rikutud või tööandja on veendumusel, et selle töötajaga edasi minna on keeruline, siis on vaid aja küsimus, millal töötaja peaks leidma endale uue töökoha,» ütleb minister.

Töövaidluskomisjoni esimehe Helen Tonkson-Koidu sõnul pole see, et töölepinguseadus julgustaks tööandjaid kedagi ebaseaduslikult töölepingut üles ütlema, tema isiklik veendumus,  kuid ta arvas, et tööandjal on seda täna kergem teha, sest töötajal puudub vastavalt seadusele võimalus töösuhte jätkamiseks pärast selle ebaseaduslikku lõpetamist.

Tonkson-Koidu sõnul oleks ehk jumet ideel nõuda seadust rikkunud tööandjalt sisse tasu ka töötaja sunnitud mittetöötamise aja eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles