ERR.ee: koondamislaine on tabanud ka kõrg- ja keskharidusega inimesi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsijad tööturuametis.
Tööotsijad tööturuametis. Foto: Urmas Luik

Koondamiste laine on tabanud ka kõrg- ja keskharidusega inimesi, kui veel aasta tagasi oli selle kategooria töötuid natuke üle kahe ja poole tuhande, siis praeguseks on neid ligi poole rohkem.

Kõigist 25 000 registreeritud töötust on kõrgemalt harituid ligi viiendik, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Viimasel ajal on suurenenud ka nende hulk, kellele on makstud töötukindlustushüvitist maksimummääras.

Tööturuameti peadirektor Tiia Ormisson nendib, et kõrgemalt harituid võib registreeritust rohkemgi tööta olla, sest enamasti on nad ise võimelised uut rakendust leidma.

Personaliotsingufirma CV-Online täheldab, et spetsialistid ja juhid on hakanud konkurssidel palgas järele andma ning on päri ka teenindavate kohtadega. Üha vähem otsitakse inimesi teenindusse ja kaubandusse, rohkem on hinda läinud kitsa ala spetsialistid.

Kui pakutavad töökohad ei sobi, on võimalik siirduda ettevõtlusesse ja siinkohal võib abikäe ulatada Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, kus algaja ärimees saab nõu ja ettevõtluse baaskoolituse kaudu konkreetse äriplaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles