EL kavatseb sigaretipakkide kujunduses järgida Austraalia eeskuju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia valitsuse väljapakutud sigaretipakkide kujundused, mis hoiataksid inimesi suitsetamise kahjulikkuse eest.
Austraalia valitsuse väljapakutud sigaretipakkide kujundused, mis hoiataksid inimesi suitsetamise kahjulikkuse eest. Foto: SCANPIX

Eestit külastanud Euroopa Komisjoni tervise- ja tarbijaküsimuste volinik John Dalli sõnul kavatseb Euroopa Liit võtta sigaretipakkide osas mingil määral ka eeskuju Austraaliast, kus pakkidel on lisaks hoiatusele ka fotod suitsetamisest põhjustatud tervisekahjustustest.

Dalli hinnangul on Austraalias sigaretipakkidega toimuv väga huvitav, sest see annab mingis mõttes ettekujutuse sellest, mis Euroopas ees ootab. Euroopa Liit kavatseb Dalli kinnitusel tuleval aastal vastu võtta ka muudetud sigarette ja tubakat puudutava direktiivi.

Olulisemad eesmärgid on vähendada sigarettide atraktiivsust ja parandada tarbijate informeerimist. Eesmärk pole mitte ainult suitsetamise tagajärjel kahjustunud organite piltide kasutamine sigaretipakkidel, vaid ka margitunnusteta sigaretipakkide kasutuselevõtmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles