Ingman Eesti: Soomes kauplevad jaeketid jäätise osas kahjumiga

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingmani juhatuse esimehe Aivar Tamme peab Ingman end Eesti jäätiseturu kvaliteetseimaks, vaatamata sellele, et Soomes sama jäätis kaks korda odavamalt müüakse.
Ingmani juhatuse esimehe Aivar Tamme peab Ingman end Eesti jäätiseturu kvaliteetseimaks, vaatamata sellele, et Soomes sama jäätis kaks korda odavamalt müüakse. Foto: Margus Ansu

Ingman Eesti juhatuse esimehe Aivar Tamme sõnul teevad kaupluseketid Soomes ülisoodsaid jäätisepakkumisi klientide poodi meelitamiseks, kaubeldes tegelikult kahjumiga.

Kommenteerimaks Ingmani vaniljejäätise ligi kahekordset hinnaerinevust Eestis ja Soomes, tõi Tamm põhjuseks kauplustekettide erineva müügipoliitika, mille kohaselt loodavad Soomes kauplused soodsate pakkumiste tegemisega kliente poodi meelitada.

«Soome suured kaupluseketid kauplevad suure kahjumiga,» selgitas Tamm, lisades, et tema teada pakuvad mitmed ketid Soomes Ingmani vaniljejäätise liitrit isegi  99 eurosendiga. Samal ajal on Eestis sama jäätise hind ligi 2,9 eurot.

Jäätis ise on aga sama. «Kvaliteedis vahet ei ole, tegemist on täpselt sama tootega. Ingmani vaniljejäätis on parim, mis siin saada on,» väidab Tamm, kelle sõnul on Ingmani käes Eesti jäätiseturust ligi 24 protsenti.

Ingmani jäätis oli eelmise reede seisuga tavahindade võrdluses Soomes ligi 2 korda odavam kui Eestis, liitrihinnaga 1,45 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles