Palgatõus aeglustus veelgi

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Keskmine brutokuupalk oli 2008. aasta kolmandas kvartalis 12 512 krooni ja brutotunnipalk 76,14 krooni, teatas statistikaamet.


Tänavu teises kvartalis alanud palgatõusu aeglustumine jätkus kolmandas kvartalis. Eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes tõusis keskmine brutokuupalk 14,8 ja brutotunnipalk 14,0 protsenti.

Eelmisel aastal ja tänavu esimeses kvartalis 20 protsendi piires püsinud palgatõus aeglustus teises kvartalis, kui eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes tõusis keskmine kuupalk 15,2 ja tunnipalk 17,7 protsenti. Tänavu kolmandas kvartalis aeglustus palgatõus veelgi.

Reaalpalga kasv, milles tarbijahinnaindeksi muutuse mõju on arvesse võetud, jäi teist kvartalit järjest kolme protsendi piiresse. Kolmandas kvartalis oli reaalpalga kasv 3,5, teises kvartalis 3,4 protsenti. Viimati oli reaalpalga kasv nii väike 2004. aasta neljandas kvartalis (3,3 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles