Bensiiniliitri hind langes terve krooni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tankla
Neste tankla Foto: Toomas Huik.

Täna kella 10 paiku langetas Neste kõigis oma tanklates bensiini hinda ühe krooni ning diislikütuse hinda 50 senti liitri kohta, peagi alandas hindu ka Olerex ning seejärel Statoil ja Lukoil.


Põhjuseks tõi Neste sisseostuhindade languse.

Hinnad enamikus Neste jaamades on:

Futura 95 Euro 13,15
Futura 98 Euro 13,65
Futura D Euro 15,20

Kell 10.30 teatas sama suurest hinnalangusest ka Olerex ja kell 11.00 Statoil. Kell 12 järgnes neile Lukoil.

Uued jaemüügihinnad Statoili teenindusjaamades on:

Mootoribensiin 95 13.40
Mootoribensiin 95 Ultima 13.65
Mootoribensiin 98 Ultima 13.90
Diislikütus D Fortis 15.45
Bioetanool E85 13.90

Olerexi turundusjuhi Antti Moppeli sõnul on hinnad maailmaturul liikunud tarbijaile soodsas suunas kogu eelmise nädala vältel. Enne eileõhtust järsku tõus oli toornafta hind langenud juba alla 50 dollari barreli kohta, mis oli viimase kolme aasta madalaim tase.

«Tarbimise langus kogu maailmas on olnud niivõrd suur, et naftavarud terminaalides kasvavad vaatamata tootmismahtude vähendamisele,» selgitas Moppel.

Kuna oktoobrikuine OPECi tootmiskärbe ei ole suutnud nafta hinnalangust peatada, võib kartell otsustada uue kärpe kasuks juba novembri lõpus toimuval erakorralisel istungil. Mitmed OPECi liikmesmaad on nõudnud tootmismahtude täiendavat piiramist, et takistada hinna edasist langemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles