Jõuluaja kodukujunduse uus trend - heegeldatud ehted

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluehted.
Jõuluehted. Foto: Tallinna Kaubamaja

Sel aastal võlub jõuluaja kodukujundus heledate toonide ning õrnade materjalidega nagu klaas, portselan, valge savi ja heegelpitsid.

Tallinna Kaubamaja väljapaneku spetsialisti Kertu Tiigi sõnul on kodukujunduses üle mitme aasta saabunud taas valged jõulud.

«See on glamuurne maailm, mis oma helklevate pindade ning romantiliste motiividega toob tuppa rahu ning harmooniat,» ütles Tiik.

Värvigammas domineerivad selle talve põhisuunal valge-valgel kombinatsioonid – säravvalge, elevandiluu ning vanill, võlu lisavad jäine hõbe, pärlmutter ning soe kullatoon.

«Keraamika on jõuluajal eriti fantaasiarikas – omavahel kattuvad matid, läikivad ning läbipaistvad pinnad, vaasidel ja peekritel on kasutatud ohtralt joonistusi, kivikesi ning isegi heegeldusi,» kirjeldas Tiik.

«Ka jõuluehete maailmas on õhulised pitsimustrid selle talve lemmikuks. Nendest on valmistatud kelmikaid ingleid, metsloomi ning lumehelbeid, samuti on käsitööhõngulised klassikalised ümarad jõuluehted.»

Glamuurset valge ja kulla teemat täiendavad veel kaks jõulutrendi. Esimene neist on modernne ja jahe – põhitooniks hall, lisaks hõbe, must ja lilla, mis varieerub tumedast erksani, sekka erkroosasid aktsente. Teine ja täiesti uus trend on pehmed vildist jõuluehted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles