Eesti lennureisijate arv kasvas Euroopas kõige kiiremini

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tero Taskila.
Tero Taskila. Foto: Peeter Langovits

Eesti tõusis selle aasta kuue kuuga 37 protsendi suuruse lennureisijate arvu kasvuga kõige kiiremini arenevaks lennundusturuks kogu Euroopas.


Eestile järgnesid Island, Albaania, Serbia, Soome ja Leedu, kus kasvunumbrid olid vastavalt 23,7, 23,1, 20,1, 18 ja 17,6 protsenti. Läti asetus 13,8 protsendiga 11. kohale.

Kõigest kaks riiki teatasid tänavu esimese kuue kuu tulemuste põhjal lennureisijate arvu vähenemisest – Slovakkia (6,6) ja Kreeka (7,2 protsenti).

Info allikaks on anna.aero (lennundusuudiseid ja -analüüse edastav online-kanal) hiljuti valminud kokkuvõte, mis analüüsib Euroopa lennujaamadest saadud andmeid.

Ühtekokku kasvas Euroopa riikide lennureisijate arv tänavu kuue kuuga 63 miljoni võrra, mis on ligi 11 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal ajal.

«Vaadates viimaste kuude arenguid, on Eesti lennundusest tulnud ridamisi häid ja väga häid uudiseid nii uute lennuliinide, -sageduste lisamise kui ka uute vedajate kohta, mis on aidanud kaasa lennureisijate arvu märgatavale kasvule. Kõige selle taga on kahtlemata Tallinna Lennujaama väga hea töö ja siin tegutsevate lennuettevõtete panus,» lausus Estonian Airi president ja juhatuse esimees Tero Taskila.

«Lennujaamale teeb kõige suuremat rõõmu see, et meie rahvuslik lennufirma on pööranud selgelt tõusuteele. Kui tänavune kasv on hoo sisse saanud odavlennufirmade aktiivsusest, siis järgmisel aastal loodame esikohta hoida juba tänu Estonian Airi kiirele kasvule,» lisas Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov.

Estonian Air on tänavu oluliselt suurendanud lennumahtusid Brüsseli, Amsterdami, Moskva, Londoni, Barcelona, Pariisi ja Peterburi liinidel. Septembri alguses avab Estonian Air uue lennuliini Tallinna ja Trondheimi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles