Grossi toidupood: me ei osta suhkrut kohalikelt hulgimüüjatelt

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Mitmetest konkurentidest soodsamalt suhkrut müüva Grossi toidupoodide kett põhjendab hinnaerinevust sellega, et nemad suhkrut kohalikelt hulgimüüjatelt ei osta.

Ostuosakonna töötajate ühisvastuse kohaselt ostab Grossi toidupood suhkrut otse erinevatelt Euroopa Liidu suhkrutootjatelt, mitte kohalikelt hulgimüüjatelt, kusjuures võimaluse loobuda hulgimüüjate vahendusest võimaldab oma kesklao ja logistika olemasolu.

«Peame soodsaimat suhkru hinda väga oluliseks, juuli ja august on suhkrumüügi hooaeg,» selgitas olukorda ostuosakond, lisades, et nende hinnangul võib suhkru paigutada isegi kümne olulisema toote hulka ostukorvis.

Jätkuvalt Soomest kõrgemat suhkru hinda seletab Grossi poekett kehtiva käibemaksumäära erinevusega ning tootjatega sõlmitud pikkade soodsate lepingute puudumisega, mida aga nende hinnangul ei lase saavutada väikesed mahud. Kolmanda põhjusena toovad Grossi esindajad välja kõrged transpordikulud autotranspordi kasutamise tõttu.

Samas prognoosib Grossi toidukaupade ostuosakond edaspidiseks suhkru hinna langust. Hetkel maksab suhkrukilo Grossi toidupoes 1,08 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles