Portaal: Eesti kütusemüüjad on viimase kuu jooksul marginaale tõstnud

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Energiaportaali energy.eu hinnastatistika kohaselt on Eesti kütusemüüjad võrreldes neli nädalat tagasi registreeritud seisuga oma marginaale ligi 54 protsendi võrra tõstnud.

11. juulil avaldas Tarbija24 energy.eu andmeil põhineva uudise jooksvatest kütusehindadest Euroopa Liidus, mille kohaselt sai odavaimalt kütust osta Eestis. Keskmiseks 95E mootorikütuse liitrihinnaks oli 1,2 eurot ning tanklakettide keskmiseks marginaaliks 0,076 eurot liitri kohta, mis oli samuti ELi madalaim näitaja.

Täna on aga energy.eu andmeil 95E liitrihind 1,265 ning marginaaliks 0,117 eurot ehk ligi 54 protsenti rohkem kui neli nädalat tagasi.

Erinevalt nelja nädala tagusest seisust ei ole kütuse hind ega marginaalid enam Euroopa madalaimad. Nüüd on 95E odavam näiteks Küprosel ning marginaalid madalaimad Austrias (0,109 eurot liitri kohta).

Alexela Oil müügiarendusdirektori Aivar Räime sõnul nemad marginaale tõstnud ei ole ning sellised võrdlused on meelevaldsed, kuna peegeldavad tema hinnangul teatud hetkeseisu, mitte keskmisi marginaale.

«Lühiajaliselt võib paista nagu oleks muudatusi toimunud, aga turul on ju firmasid endiselt sama palju ja konkurentsiolukord on terav,» selgitas Räim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles