Neste: 11,7-sendine juurdehindlus liitri kohta kuulub ulme valdkonda

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tankla.
Neste tankla. Foto: Peeter Langovits

Portaali energy.eu andmeil on Eesti kütuse jaemüüjad tõstnud viimase kuu jooksul kütuse juurdehindlust keskmiselt 4,1 senti liitri kohta: kui 11. juulil oli see 7,6 senti liitri kohta, siis eile 11,7 senti. Neste peadirektori Ivar Kohvi sõnul on marginaaliks aga hoopis 5,5 senti liitri kohta.

Kohvi sõnul on nad korduvalt rõhutanud, et nende marginaali osa kütuse hinnast on 5,5 senti liitri kohta. «Pakutud marginaal 11,7 senti liitri kohta kuulub ulme valdkonda. Viimase viie kuu keskmine on paraku ka 5,5 sendist oluliselt väiksem,» väitis Kohv.

Paar päeva pärast Tarbija24 uudises kajastatud seisu tõstsid kõik Eesti kütuse jaemüüjad hindu ligi 3,5 senti liitri kohta ning veel mõni päev hiljem 0,3 senti liitri kohta, tuues põhjenduseks sisseostuhindade tõusu ja ebasoodsa USD/EUR kursi.  

Samal ajal jõudsid toornafta kauplemishinnad maailmaturul eile viimase kaheksa kuu madalaima tasemeni. Nii teatasid eile ka tanklaketid Olerex, Alexela ja Statoil mootorikütuse hindade langetamisest maailmaturuhinna languse tõttu, kusjuures tarbija jaoks on hinnalangus 0,5 senti liitri kohta ning diislikütuse puhul 1 senti liitri kohta.

Statoili kontseptsioonijuhi Kai Realo sõnul on seekordne hinnalangetamine heaks märgiks tarbijaile. «Kui muidu alati räägitakse, et maailmaturu hindade alanemine meile ei jõua, siis seekord on meil hea meel hindu langetada,» selgitas Realo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles