Töö mõtte mõistmine teeb töötaja õnnelikumaks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
Töötajad, kes mõistavad oma tegevuse eesmärke ja mõtet, on paremini motiveeritud ning töökohale ustavamad, selgus hiljuti ajakirjas Journal of Gerontological Nursing avaldatud uuringutulemustest.

«Avastasime, et inimesed, kes oma töö mõttest ja eesmärkidest aru saavad ning näevad, kuidas nende töö tulemusel maailm paremaks muutub, on tervemad, õnnelikumad ning produktiivsemad,» vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator uuringu ühe autori Val Kinjerski sõnu.

Uuringu käigus jälgisid teadlased kahte Kanadas tervishoiuvaldkonnas töötavate inimeste gruppi. Üks rühm osales mitmenädalases programmis, mille hulka kuulusid koolitus ja erinevad ülesanded, kus tuli mõelda oma töö sügavamate eesmärkide, teiste aitamise, enesehinnangu ning ühtekuuluvuse peale. Teine rühm programmis ei osalenud.

Pärast koolitusprogrammi lõppu kasutasid selles osalenud teistest enam rühmatööd, nad tundsid tööst rohkem rahuldust ja nende moraal tõusis. Vähenes ka põhjuseta puudumine.

Kinjerski lisas, et programmi läbinud töötajad tundsid patsientide vastu ka suuremat huvi ja näitasid üles enam hoolivust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles