Hoidistamisel võib katsetada uusi maitseid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollase paprika vürtsmoos tüümianiga.
Kollase paprika vürtsmoos tüümianiga. Foto: santa maria

Santa Maria profikoka Ilmar Räni sõnul liigub selle sügise trend hoidiste valmistamisel üha enam puhaste maitseainete, ürtide ning eripäraste maitsenüansside suunas.


Seene-, kõrvitsa-, kurgi- tomati- ja teiste hoidiste valmistajate seas on sel aastal kõige sagedamini kasutusel loorberileht, kaneelikoor, must pipar, sinepiseemned ja nelk, millele kogenumad lisavad ürte ja vürtse.

Santa Maria profikoka Ilmar Räni sõnul jagunevad
hoidistajad laias laastus kaheks - ühed on need, kelle jaoks harjumus ja vajadus aiasaaduseid purki panna ja teised, kellele pakub huvi ning põnevust uute maitsetega katsetamine.

Traditsioone hindavad hoidistajad püüavad säilitada hoidiste puhul aasta-aastalt sarnast koostist ja maitset, mida on kõige lihtsam saavutada just traditsioonilisi marinaadisegusid kasutades.

Uute maitsete otsijad eelistavad maitsed ise kokku segada,
katsetavad erinevaid retsepte ning varieerivad nii hoidiste koostise kui kasutatavate maitseainetega.

Vanasti hoidistati rohkem olude sunnil, kuna poes valikut ei olnud. Tänapäeval on hoidistamise võlu ja vajadus seotud pigem lähedastele millegi isetehtu pakkumisega ja teinekord ka kokkuhoiuga.

«On tõsi, et hoidistamise trend liigub sarnaselt restoranimaastikul toimuvale, kus kasvab kodurestoranide populaarsus. Ka hoidistamisel on muutunud trendikaks kodused ja klassikalised maitsed, kuid sealjuures kindlasti mõne põneva maitsenüansiga,» rääkis Räni.

Nii võiks tema sõnul sel sügisel purki panna näiteks ühe maitsva mustikamoosi koos mõnusa kardemoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles