Elanike maksmata arved lämmatavad majahooldusfirmat

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli korrusmaja elanikud jätavad arved tasumata.
Kiviõli korrusmaja elanikud jätavad arved tasumata. Foto: Egert Kamenik/ Postimees

Kiviõli Kinnisvarahooldus on elanike mitme miljoni krooni suuruse võla tõttu nii kehvas majanduslikus seisus, et on viinud töötajate arvu minimaalseks ning lõpetab suuremate remonditööde tegemise kortermajades.

Kiviõli linna elanike 8 miljoni kroonine võlg kommunaalteenuste eest OÜ-le Kiviõli Kinnisvarahooldus on hooldusettevõtte pannud väga keerulisse majanduslikku seisu, mistõttu peab ettevõte edaspidi tegutsema saneerimiskava järgi, kirjutab Põhjarannik

Saneerimiskava ühe punktiga - oma kulude kokkuhoidmisega - on ettevõte juba ühele poole saanud, nii on töötajate arv viidud minimaalseks.

Lisaks on juhatuse otsusega peatatud linnas kõik suuremad remonditööd ning tehakse vaid jooksvaid remonte.

Kui enne oli Kiviõli Kinnisvarahooldusel leping ainult ühe inkassofirmaga, siis nüüd tegeleb võlgade sissekasseerimisega juba kaks firmat, ka see nõue oli saneerimiskavasse sisse kirjutatud.

Aastaid tagasi vastu võetud otsus, millega kogu kommunaalteenuste eest arveldamine käis kinnisvaraettevõtte kaudu, on elanike võla suurusele jätnud oma jälje.

Toonase otsuse kohaselt esitas Kiviõli Kinnisvarahooldus lisaks remondi- ja hooldusarvetele ka vee- ja soojaarved, mistõttu jäid toonased elanike võlad vee ja soojuse eest samuti nende kanda.

«Kui elanike vanad võlad meie ees ei oleks nii suured, siis saaksime päris korralikult hakkama,» tunnistas Kiviõli Kinnisvarahoolduse juhatuse esimees Erik Jürgenson, kelle sõnul on linnas maksedistsipliin väga halb ning kommunaalteenuste eest ei tasu aastate kaupa ka need pered, kus kaks inimest tööl käivad.

Linnarahva maksedistsipliin oli parem siis, kui kinnisvara hind linnas kerkis, viimase kümne kuu jooksul on aga linnarahva võlg taas kasvanud.

«Hirm korterist ilma jääda on asendunud aastaid valitsenud suhtumisega, et kellel seda minu korterit ikka vaja on,» tõdes firma tegevjuht Tiia Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles