Eestlased kasutavad puhkuste ajal agaramalt krediitkaarte

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott.
Rahakott. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Swedbanki andmetel kasutasid inimesed juunis tavalisest agaramalt krediitkaarte. Selline trend on panga kinnitusel puhkusteperioodile üsna iseloomulik.

Krediitkaardiga tehtud maksete käive kasvas juunis võrreldes jaanuriga 17 protsenti ja maksetetehingute arv koguni viiendiku võrra. Samuti näitab statistika seda, et krediitkaarti kasutatakse väiksemate ostude eest tasumiseks ehk siis krediitkaardiga makstakse ka toidupoes ja muud igapäevast kraami ostes.

Panga eraisikute rahaasjade teabekeskuse juht Piret Suitsu märkis, et ehkki suvi on toonud ja toob veelgi kaasa mitmeid ahvatlevaid pakkumisi, ei ole siiski mõistlik kõigest kinni haarata, mis soodus ja põnev tundub.

«Kuldreegel on mitte laenata raha sellise asja või teenuse ostmiseks, mille kasutusaeg saab otsa enne, kui olete võla ära maksnud. Näiteks ei ole üldse meeldiv maksta aastaid puhkusereisi eest, mis ammu meelest läinud,» sõnas ta.

Ta hoiatas ka, et krediitkaarti limiidi suurendamine või uue kaardi taotlemine ei ole puhkuse lõpul kimbutava rahanappuse puhul mõistlik, sest see toob kaasa uued kulud teenustasude ja intresside näol.

Juunikuu seisuga oli Eestis käibel 381 860 krediitkaarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles