EMT: lepingu lõpetanu võib arveid saada veel 2 kuud hiljem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige eest, mis tellid, tuleb maksta.
Kõige eest, mis tellid, tuleb maksta. Foto: Toomas Huik

EMT ütles vastuseks ühe lugeja kaebusele, kes sai pärast lepingu lõpetamist inkassofirmalt kurja kirja tasumata arve kohta, et kasutatud teenuste eest võib mobiilikasutaja saada arveid veel kahe kuu jooksul.


«EMT tegevusse on sisse ehitatud, et lepingu lõpetamisel või ümbervormistamisel jääb kliendile üles võlgnevus lõpetamata kuu eest. Öeldakse, et arve tuleb hiljem, kuid kliendi iseteenindusportaal seda ei näita ja ka e-postile teadet ei saadeta. Küll aga hakatakse arvelt viivist ootama ja saadetakse maksmata arve inkassosse,» kurtis üks lugeja Tarbija24-le.

Ta lisas, et EMT endisele kliendile on tehtud raskeks arve korrektne maksmine, kuna ta ei saa olla teadlik, kus, millal ja milline arve teda ootab.

EMT avalike suhete juht Kaja Sepp selgitas, et osa mobiilioperaatori arvest võib tulla tõepoolest ka pärast lepingu lõpetamist, mis on tingitud sellest, et kõik teenused ei pruugi olla lepingu lõpetamise hetkeks arveldatud.

Näiteks võivad välisoperaatorid saata välismaal kasutatud teenuste eest andmed alles järgmisel kuul, samuti võivad hiljem laekuda arveldused Eesti-siseste teenuste ja kolmandate osapoolte pakutavate teenuste eest.

Seepärast teavitataksegi klienti lepingu lõpetamisel, et arveldamata teenuste eest võib arve tulla veel kuni kaks kuud hiljem.

Kui klient on tellinud endale arved EMT e-teenindusse, siis lepingu lõpetamisel saab ta tellida edasised arved endale e-postile või tavalisele postiaadressile. «Vabandame väga, kui klienditeenindaja lepingu lõpetamisel seda nüanssi meelde ei tuletanud,» lausus Sepp.

Ta soovitas olukorras, kus klient pole mingil põhjusel arvet kätte saanud: EMT kliendiinfo või esinduste kaudu saab tellida arve koopia oma e-postile või postiaadressile. Eelmise kuu arve koopia on seejuures klientidele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles