PTA sulgemisel olevad poed annavad kauba poolmuidu ära

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PTA Viru keskuse poes.
PTA Viru keskuse poes. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

PTA veel tegutsevates kauplustes, Klementi peahoone all asuvast vabrikupoes ja Viru keskuse poes, saavad naised nüüd muidu üsna kalleid rõivaid 60 protsendi suuruse allahindlusega ja isegi veel soodsamalt.


Tallinnas Akadeemia tee 33 asuvas Klementi vabrikupoes on ärinaistele mõeldud rõivaid veel üsna suures valikus ja väga hea hinnaga ning ostjaid jagub. Seevastu on Viru keskuse PTA kaupluse stendid üsna tühjad ja uudistajaidki napib.

Stiilse pluusi või džempri saab praegu lunastada vaid 5 euro eest, kleit maksab 12 ja püksid 9-15 eurot. Heast kangast mantlite ja kostüümide hinnad jäävad 20 ja 30 euro vahele.

Müüjate sõnul käib müük kõige rohkem veel kaks nädalat ehk siis septembri alguseni.

Mis saab töö kaotavatest müüjatest, ei õnnestunud kelleltki küsida, sest PTA sekretäri telefon annab juba teist päeva kinnist tooni. PTA grupi tootejuht Aune Soome võttis küll telefoni, kuid kui kuulis, et teises otsas on Postimehe ajakirjanik, ütles: «Oi, ei taha, head aega!»

PTA kodulehelt saab lugeda, et pea 30 aastase ajalooga kaubamärk on mõeldud eelkõige kvaliteeti, naturaalsust ja stiilsust hindavale edukale ja iseseisvale kaasaegsele naisele. PTA kollektsioonide tugevuseks peetakse rõivaste istuvust, materjalide kvaliteeti ja mõistlikku hinnataset. «Meie eesmärgiks on pakkuda täiuslikku rõivavalikut naisele äris – formaalsest klassikast poolformaalse ehk smart casual rõivastuseni,» kõlab reklaamlause.

Klementi rõivatööstus omandas Skandinaavias tuntud PTA kaubamärgi juulis 2002. Septembris 2004 sai teoks Klementi kaupluste ümberkujundamine PTA jaeketiks. Kahe aasta pärast nimetati kogu ettevõte ümber PTA grupiks ja sellest eraldus tootmisega tegelev tütarettevõte Klementi AS.

PTA tegutses Eestile lisaks ka Venemaal, Leedus ja Ukrainas. Parematel aegadel kuulus kaubaketti 22 poodi.

Selle aasta mais alustati PTA grupi suurte võlgade tõttu ettevõtte saneerimismenetlust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles