Autosid liisitakse kuni poole vähem kui eelmisel aastal

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod.
Autod. Foto: SCANPIX

Autosid liisitakse eelmisest aastast kuni poole võrra vähem, kliendid on ise ettevaatlikumad, aga ka pankadel tuleb neile ära öleda.


SEB Liisingu juhi Indrek Julge sõnul on selle aasta teisel poolel eelmise aasta sama ajaga võrreldes uute liisingute arv kahanenud sõltuvalt kuust 30-50 protsenti, kirjutas

Äripäev

.

«Nõudluse vähenemine tuleneb nii klientide kindlustunde vähenemisest, mistõttu ei soovita võtta uusi kohustusi, kui ka sellest, et klientide finantsvõimekus on nõrgenenud ja neil ei ole võimalik uusi kohustusi võtta,» põhjendas ta.

Julge sõnul eelistavad liisijad mõistliku hinnaga pereautosid.

Swedbanki liisingu divisjoni direktor Gunnar Toomemets põhjendas liisingute arvu vähenemist osalt automüügi kahanemisega. «Peab tõdema, et positiivsete liisinguotsuste arv on samuti vähenenud ja seda põhjusel, et taotlejate kvaliteet on muutunud,» tõi ta ka teise põhjuse.

Swedbanki portfellis on praegu 75 000 sõiduautode ja väikekaubikute liisingulepingut. Kauem kui 60 päeva on Swedbankile liisingumakseid võlgu alla 1 protsendi klientidest. «Juriidiliselt on liisingufirmal õigus sõiduk ära võtta pärast kaht nädalat, kuid sellist praktikat kasutame väga harva,» märkis Toomemets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles