Kaupmehed mittekustuvate sigarettide müügiks ajapikendust ei saa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid.
Sigaretid. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Alates 17. novembrist võib Euroopa Liidus müüa vaid kiiresti kustuvaid sigarette, kaupmehed standarditele mittevastavate sigarettide müügiks ajapikendust ei saa.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi siseturu osakonna kvaliteedi infrastruktuuri talituse nõunik Ago Pelisaar ütles BNSile, et Euroopa Komisjon võttis eelmise nädala teisipäeval vastu otsuse, mille järgi peavad 17. novembrist Euroopa Liidus müüdavate sigarettide põlemisomadused vastama teatud standarditele ehk need peavad tõmbamata kiiresti kustuma.

«Täiendav üleminekuperiood ei ole võimalik. Vastavalt Euroopa Komisjoni otsusele tuleb üleminekuperioodiks lugeda aasta möödumist standardite vastuvõtmise ajast. Ehk teisisõnu – üleminekuperiood lõppeb käesoleva aasta 17. novembril,» märkis ta.

Pelisaare sõnul läheb isekustuvatele sigarettidele üleminek sujuvalt. «Tubakatoodete maaletoojad ja tootjad on uuest nõudest teadlikud ja juba aegsasti oma tegevust sellest lähtuvalt kohandanud,» lausus ta.

Muudatuse eesmärk on vähendada hooletust suitsetamisest põhjustatud tulesurmasid, vigastusi ja materiaalset kahju. Kiiresti kustuvate sigarettide puhul on muudetud nende põlemisomadusi selliselt, et kui sigaretti regulaarselt ei pahvita, siis selle põlemine aeglustub või peatub. Tegemist ei ole uue leiutisega – Soomes on ainult sellised sigaretid lubatud juba aasta, samuti on kiiresti kustuvad sigaretid juba mõnda aega kasutusel Kanadas, Austraalias ja paljudes Ameerika Ühendriikide osariikides.

Mullu hukkus Eestis tulekahjudes 69 inimest, nendest 34 hooletu suitsetamise tagajärjel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles