Sügisemaigune august ehk mida aias vihmaga teha

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimased augustinädalad, mis oma veidi jahedamete ilmade ja suurema vihmaga näitavad teed sügisele, on just paras aeg vaadata oma aed üle ja valmistuda sügistöödeks.

Veel pole küll suvi läbi ja palju ilusaid sooje päevi kuldsetes toonides on ees, et toimetada ja nautida seda, mis meie ümber peenramaal, metsas ja mujal looduses toimub. Isegi need päevad, kus vihma rohkem kui eelnevatel suvekuudel, annab õhusoojus veel võimaluse mõnusalt aias toimetada kerge sajuga.

Selle lühikese suve teise poolega jõuab nii mõndagi ette valmistada talveks ja ka järgmiseks kevadeks. Ja mis kõige tähtsam - aias saab tegutseda ka vihmaga. Vihm ei pea ilmtingimata tähendama seda, et on kohustus püsida toas. Vaadake üle, mida te saate teha ja mida oleks vaja aias teha just praegu.

Peale selle on aiatöid, mille vihmane ilm muudab isegi lihtsamaks. Näiteks on maapind hoopiski pehmem ja ei tolma, kui te seda kaevate või mulda ümber tõstate või juurde toote. See on pehme ja hea töötada.

Vaikne vähese vihmaga ilm on sobiv ka lillede ümberistutamiseks. Vihmastel päevadel saab  aias teha puhastus- ja koristustöid ning nokitseda ehitiste juures. Kui on olemas katusealune, saab teha värvi- jm töid, mida ilusa või kuuma ilmaga ei raatsi teha.

Vihma ajal tasuks kindlasti koguda võimalikult palju värsket ja puhast vihmavett taimede jaoks. Seda ka toataimedele. Samuti on vihmaga hea korjata värsket salatit, saialilli jms.

Töö, mida samuti saab vihmaga teha, on umbrohu kitkumine (käsitsi kummikinnastega). Vihmane ilm ei takista ka paljude aiasaaduste koristamist, nagu tomatid, kurgid, marjad, lilled, õunad. Lisaks sellele on aias viibimine ja vaikselt toimetamine kerge vihmasajuga hea stressimaandaja.

Allikas: fyens.dk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles