Aiandust kasutatakse ka hingeraskuste raviks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiatöö võib olla ka teraapiaks.
Aiatöö võib olla ka teraapiaks. Foto: SCANPIX

Kuigi Eesti inimesed on roheluse ja aiandusega aastasadu seotud olnud, hakatakse aiandusega tegelemise positiivsele mõjule nii inimese vaimsele kui füüsilisele tervisele alles nüüd rohkem tähelepanu pöörama.

Olgu tegu suure aia või kasvõi pisikese toataimega aknalaual, rohelusega tegelemine aitab üle saada nii lähedase kaotusest, kiirendada läbielatud õnnetusest paranemise protsessi, toetab laste keelelist arengut ja õpetab neile käitumist ja palju muud.

Roheteraapia eripäraks võrreldes teiste teraapiavormidega on selle ajaliselt pikem mõju. See toimib ka siis, kui teistest teraapia vormidest ei ole abi ning see ei eelda midagi. Näiteks psühholoogiliste teraapiate puhul on toimimise eelduseks inimese enda tahe.

Septembri teisel nädalavahetusel saab aiandusteraapiaga tutvust teha ka õppepäeva vormis. Teemapäev toimub Hortese aianduskeskuses 10. septembril ning juhendajaks on Soome aednik-õpetaja Tarja Takala-Hotti.

Korraldajad nimetavad roheteraapia päeva pilootürituseks ning lisaks teadmiste jagamisele loodetakse ürituse käigus luua ka aiandusteraapia huviliste võrgustik, kes aitaks edaspidi kaasa selle edasisele populariseerimisele Eestis.

Roheteraapia päeva korraldab Inkotuba ning osalemiseks tuleb end eelnevalt kirja panna. Osalemine üritusel on tasuline. Rohkem infot saab aadressilt www.kuivaks.ee.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles