Tartu bussijaam plaanib ootesaali laiendada

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussijaam.
Tartu bussijaam. Foto: Kristjan Teedema

Tartu maaliinide bussijaam kavatseb sügisel reisijatele mõeldud ootesaali suuremaks teha, mis tähendab bussisõitjatele paremaid tingimusi, kuid sunnib Lõuna-Eesti turismikeskuse bussijaamast lahkuma.

Tartu bussijaama rentnikfirma OÜ Tartu Bussijaam juhataja Mati Paju ütles, et ootesaali suurendamine on vastutulek rahvale. «Linnakodanikud ikka kaebavad bussijaama ülema juures ja meile on isegi paar märgukirja tehtud, et ootesaal on liiga väike. Nüüd tahaksimegi seda suurendada,» lausus Paju.

Ootesaali laiendamine käiks peamiselt selle pinna arvelt, kus praegu asub Lõuna-Eesti turismikeskus. Ruum on 18 ruutmeetrit suur, kuid Paju sõnul võetakse kõik boksi seinad maha ning siis peaks ruutmeetreid lisanduma rohkem. Ehitustööd on plaanitud septembrisse või oktoobrisse.

Praegu on bussijaama ootesaal 230 ruutmeetrit suur ning pinkidel on istekohti umbes viiekümnele inimesele. «Praktika on aga näidanud, et seda on vähe. Inimesed nurisevad, et kusagile pole istuda. Neljapäeviti ja reedeti on seal ikka tõeline hullumaja,» rääkis Paju.

Bussijaama ülema Sulev Piibari sõnul käib päeva jooksul ootesaalist läbi tuhandeid inimesi. «Suvel ja ilusa ilmaga ootavad paljud väljas, aga talvekuudel läheb ikka kitsaks. Siis on pidevalt momente, kus vabu istekohti polegi,» lausus Piibar.

Turismikeskus pole rahul

Lõuna-Eesti turismikeskuse tegevdirektor Loide Maasepp oli aga bussijaama plaane kommenteerides hoopis teist meelt. «Kas seda laiendamist on ikka vaja? Varem oli siin reas 5–6 piletikassat, kuid nüüd töötab sisuliselt ainult kaks. Miks? Tõenäoliselt on inimesi vähem,» rääkis Maasepp ning tunnistas, et bussijaama kava on neile halb üllatus.  

«Oleme 20 aastat bussijaamas olnud ja meie juurest käib mõni päev läbi isegi sadu inimesi. Bussijaam on ju Tartu värav,» lausus Maasepp ning lisas, et kuigi tegu pole otseselt turismiinfokeskusega, tulevad paljud turistid nende juurest läbi. «Suvel on seljakotituriste ikka päris palju. Vahendame neile bussi- ja lennupileteid ning soovitame majutust.»

Tegevdirektori sõnul pole bussijaam neile pakkunud ka alternatiivi. «Mitteametlikult on räägitud Taskust, kuid konkreetselt mitte,» ütles Maasepp. Turismikeskuse rendileping kestab selle aasta lõpuni.

Cargobus teise kohta

Uuendused bussijaamas algasid aga juba sel nädalal, kui Cargobus avas hoone teises otsas oma uue esinduse. Cargo­bus OÜ juhatuse liige Kadri Juhanson põhjendas kolimist ruumipuudusega. «Inimesed tahavad aina rohkem saata ja me lihtsalt ei mahtunud sellele pisikesele pinnale ära,» ütles Juhanson.

Siiani võeti bussijaamas vastu vaid väikepakke ning kõikide suuremate saadetiste vastuvõtt ja kättesaamine toimus Tähe tänava kontoris. «Nüüd võib aga tuua kõiki pakke mõlemasse kohta,» lausus Juhanson ning kinnitas, et Tähe esindust pole neil plaanis sulgeda. «Tähes on meil palju suuri kliente ja nad on harjunud seal käima.»  

Kolimisega peaks paranema ka klientide parkimismured, sest otse esinduse ette ehk bussijaama küljele on selleks loodud 3–5 parkimiskohta. «Praegu on seal saabuvad bussid ja peatumise keelu märk, kuid seda tähistust muudetakse kohe,» selgitas Juhanson.

Uutes ruumides hakkab Cargobus pakkuma ka pakihoiu teenust. «Inimene ei pea nüüd oma kohvrile kusagilt mujalt kohta otsima, vaid see võimalus on bussijaamas,» ütles juhataja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles