Endine õpilasfirma ajab edukalt äri

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Realister ärijuht Kristjan Kaer näitab erinevaid valemivihikuid, mida endine õpilasfirma müüb praegu juba viies riigis.
OÜ Realister ärijuht Kristjan Kaer näitab erinevaid valemivihikuid, mida endine õpilasfirma müüb praegu juba viies riigis. Foto: Toomas Huik

Kunagisest õpilasfirmast välja kasvanud OÜ Realister jõudis õppuritele mõeldud valemivihikute äriga hiljuti lisaks Baltimaadele ka Soome ja Poola.

OÜ Realisteri juhatuse liige Kristjan Kaer tunnistas, et laienemine Soome ja Poola tähendab ettevõttele suurt töövõitu, kuna uute sihtkohtade vallutamine on eemärk olnud juba mõnda aega.

«Meie toode on end nii Eestis kui ka Baltikumis tõestanud, mis tähendab, et see peaks sobima ka mujale Euroopasse,» nentis Kaer. Tema sõnul on OÜ Realisteri valemivihikud jõudnud praeguseks kahte Poola kaubandusketti: Tesco ja Makro.

Need kaks on Poolas ka liidrid, lisaks on Realisteri tooted Poolas saadaval väiksemates kaubanduskettides.

Tuvusid kohvikus
Soomes on ettevõtte tooted müügil aga riigi ühes suuremas kirjatarvete ketis Suomalainen Kirjakauppa, millel on üle 60 kaupluse. Kaera sõnul tuleb ettevõttel välispartnerite leidmiseks ise väga aktiivselt suhelda ja kontakte otsida.

«Näiteks Soome partneriga saime tuttavaks Frankfurdi messil, kus me ise stendiga väljas ei olnudki – olime külastaja rollis,» rääkis ta.

«Suhtlesime ja lõime kontakte kõikjal, kus võimalik, konkreetselt soomlastega tutvusime lõunasöögil kohvikus. Kuid huvitavaid tutvusi leiab ka garderoobijärjekorras seistes või hotellis.»

Kaera kinnitusel on äri laienemisele hoogu juurde andnud valemivihikute populaarsus Eestis ja teistes Balti riikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles