Mükoloog: Lõuna-Eesti metsades sügisseeni veel pole

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuseriisikad.
Kuuseriisikad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mükoloog Kuulo Kalamehe sõnul Lõuna-Eesti metsades hilissuviseid ja sügisesi seeni veel pole. Küll aga on Põhja-Eestist leitud nii riisikaid, puravikke kui ka sirmikuid.


«Ma käisin möödunud nädal viimati metsas – veel ei ole seeni, Lõuna-Eestis mitte. Põhja-Eestis ma käinud ei ole, seal olevat seeni, seal on vihmasid palju rohkem tulnud. Aga nüüd on meil siin nädal aega sadanud, nii et seened võivad Lõuna-Eestis tulla kuskil nädala või kümne päeva pärast,» rääkis Kalamees.

«Meil on mõned kolleegid käinud Põhja-Eesti pool metsas ja nad räägivad, et isegi punapuravikke ja haavapuravikke on olnud. Rääkimata muidugi kukeseentest, mida on olnud tänavu kogu suve igal pool. See on ainukene liik, mis on olnud, vaatamata kuivale,» lisas ta.

Postimehe ajakirjanikud teadsid rääkida, et nii riisikaid, ilusaid puravikke kui ka sirmikuid on leitud küll, näiteks Hara, Palmse, Keila ja ka Kose kandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles