Kaks väga hea kurgihoidise retsepti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hapukurk on purki pandud.
Hapukurk on purki pandud. Foto: Autori foto

Allpool toome ära kaks kurkide sissetegemise retsepti, mis peaks sobima nii neile, kes eelistavad traditsioonilist hapukurki, kui neile, kellele maitseb vaid kergelt hapukas, värske maitsega marineeritud kurk.


Tavaline hapukurk

Pane kurgid koos tilli, mustasõstralehtede, küüslauguküünte ja mädarõikatükiga purki. Vala üle veega, milles on lahustatud liitri kohta 2 väikese kuhjaga dessertlusikatäit soola. Kel meeldib magusam maitse, võib lisada pea samapalju suhkrut.

Jäta toatemperatuuril kaheks ööpäevaks seisma, siis vala vesi pealt kastrulisse ja kuumuta keemiseni, riisu vaht. Nüüd vala kuum soolvesi kurkidele peale ja kaaneta ning pööra purgid pea peale seisma. Järgmisel päeval võib hoidised jahedasse säilituskohta viia.

Värske kurgi maitsega marineeritud kurk

Lao kurgid purki. Lisa hakitud till ja paar küüslauguküünt. Keeda marinaad, pannes liitri vee kohta 2 väikese kuhjaga dessertlusikatäit meresoola (võib ka tavalist), 2 loorberilehte ja teelusikatäis sinepiseemneid. Kõige lõpuks lisa liitri kohta 2 supilusikatäit söögiäädikat.

Jahtunud marinaad vala kurkidele peale ja kuumuta neid veega täidetud kastrulis, nii et kaaned kergelt peal, kuni purkides hakkavad mullid pinnale tõusma. Siis sulge kõvasti kaanega. Järgmine päev on hoidised söömiseks või keldrisse viimiseks valmis.

Mõlemal juhul tulevad kurgid kõvad ja hamba all krõpsuvad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles