Erakõrgkool tahab keskkoolides tunde andma hakata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Mainori kõrgkooli Viljandis asuv filiaal.
Pildil on Mainori kõrgkooli Viljandis asuv filiaal. Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Mainori kõrgkooli esindajad käisid Raplamaal tutvustamas eelkutseõppe kontseptsiooni, mille kohaselt saaksid keskkooli noored majandusalast eelkutseõpet muudele koolitundidele lisaks.


Eelkutseõpe on mõeldud keskkooliosa õpilastele, kes lisaks tavatundidele saaksid käia ka Mainori kõrgkooli õppejõudude loengutes, kirjutab Nädaline.

Alates sellest sügisest pakub Mainori kõrgkool Viljandi Paalalinna gümnaasiumis majandusalast eelkutseõpet X klassi õpilastele ning nad saavad õppida ettevõtluse, turunduse aluseid, klienditeenindust, majanduse aluseid, samuti alustatakse ka äriplaani koostamisega.

Õppetöö on tasuline ning eksameid ja arvestusi tehes saavad õpilased koguda 17,5 ainepunkti, mis kantakse üle, kui pärast gümnaasiumi lõpetamist asutakse õppima Mainori kõrgkooli. Teistes kõrgkoolides neid ainepunkte ei arvestata.

Rapla ühisgümnaasiumi seisukoht on äraootav, tahetakse näha Mainori kõrgkooli pakkumist, mis sisaldaks õppemakse ja kogu õppeainete paketti. Enne seda pakkumist Rapla ühisgümnaasium oma hinnangut asjale anda ei oska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles