Poodide turvakontroll põhjustab saarlastes rahulolematust

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Saarlased ei ole harjunud Kuressaarde kerkinud kaubanduskeskustes tehtava turvakontrolliga, kui erinevatel põhjustel tööle hakanud turvaväravad või poekülastajate endi käitumine selleks alust annavad.



Turvafirma Securitas Eesti AS Kuressaare osakonna teenistusjuhi Rain Toomanni sõnul satuvad turvatöötajate vaatevälja kauplusekülastajad, kes sisenevad müügisaali ilma ostukorvita või võtavad ühe toote ja panevad seejärel uuesti riiulisse tagasi; samuti need, kes valinud kauba välja, kuid kassasse tulles tal seda enam kaasas ei ole, kirjutab Meie Maa.

Toomanni sõnul on järjest enam sagenenud juhtumid, mil müüja on unustanud turvaelemendi deaktiveerimata või ei ole seda üles leidnud, samuti hakkab mõnikord kaubanduskeskuse ühest poest ostetud kaup teises poes häiret andma, mis võib olla tingitud turvaväravate erinevast tundlikkuse astmest.

«Oleme saanud viimasel ajal palju kaebusi ja telefonikõnesid inimestelt, sest nad ei ole sellega harjunud,» rääkis Toomann.

Ebameeldiva olukorraga pidi näiteks kokku puutuma hiljuti Kuressaares Kihelkonna Säästumarketis 650 krooni eest kaupa ostnud Priit Meerits, kes tõmbas turvamehe tähelepanu tõenäoliselt sellega, et võttis poekülastuse ajal korduvalt taskust prille välja ning pani siis tagasi - seetõttu kutsuti ta turvaruumi kontrolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles