Sirje Niitra: Armanis kooli!

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Niitra.
Sirje Niitra. Foto: Peeter Langovits

Ma ei tea, kui palju 1. klassi juntsusid 1. septembril Armani ülikonnas kooli läheb, aga vähemalt ühe ema on sellest avalikkust teavitanud. Ja et koolikott maksab rohkem kui töötu inimese terve kuu elamisraha.


Rikkus pole tegelikult häbiasi. Küll aga on piinlik, kui sellega kõigi ees uhkustatakse. Ma ei usu, et Terje Aru Itaaliast oma pojale Armani ülikonna kolm numbrit suurema ostis, et see mitu aastat vastu peaks. Ju ta soetab järgmisel sügisel uue.

Õnneks ei osata 1. klassis veel asju hinnasiltide järgi ritta seada, pigem maksab selles vanuses ilus pilt või kena värv. Kuid sellegagi on koolikaupade tootjad arvestanud, vorpides Hello Kitty või mõne muu multikakangelase pildiga tooteid, mis tavakaupadest oluliselt kallimad. Küllap kasvatame nõnda tööstuse ja kaubanduse tarvis trenditeadlikke inimesi.

Jääb vaid loota, et kool annab seda, millest paljudel kodudes puudu jääb, ja enamikust peagi haridusteed alustavatest väikestest inimestest sirguvad tõelisi väärtusi hindavad tublid kodanikud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles