Pärnumaal kasvatatakse edukalt arbuuse ja meloneid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbuusikasvatus kilehoones.
Arbuusikasvatus kilehoones. Foto: Peeter Langovits

Arbuuse, viinamarju, meloneid ja teisigi lõunamaisteks peetavaid vilju saab edukalt meilgi kasvatada, leiab tõestust Pärnumaal Vändra vallas tegutsevas Saare-Tõrvaaugu aiandis.

Kui oma silmaga poleks näinud, oleks raske uskuda, et Eestis võib edukalt kasvatada umbes sadat sorti viinamarju, pooltsadat sorti arbuuse ja meloneid, hulka tsitruselisi. Pärnumaal Vändra vallas tegutsevas Saare-Tõrvaaugu aiandis on saagid korralikud ja teadmisi jagatakse kõigi huvilistega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Saare-Tõrvaaugu aiandi peremees Aivar Saar rääkis, et Eestis kasvanud viinamarjad, arbuusid ja melonid ei vaja pritsimist mürkkemikaalidega, mistõttu on viljad kordades tervislikumad, kui kauplustes saadaolevad välismaised.

Ainus mis poes müüdava kasuks räägib, on hind - kui näiteks arbuusikilo eest küsitakse kauplustes 30-40 senti, siis Eestis kasvatades tuleb juba omahinnaks umbes poolteist eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles