Kaevurite sissetulek kahaneb

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevanduse töö on raske.
Kaevanduse töö on raske. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti Põlevkivi töötajad jäävad suure tõenäosusega ilma nii jõulutoetusest kui staažitasust ning palgatõusu väljavaated on samuti nullilähedased.

Põlevkiviettevõtte majandusseis ei võimalda tänavu maksta jõulutoetusi ning järgmisel aastal loobub kontsern ka staažitasu maksmisest, kord aastas makstava staažitasu suurus võrdus üle kümne aasta firmas töötanud inimestel ligikaudu ühe kuu põhipalgaga, kirjutab Põhjarannik.

«See teeb kokku märkimisväärse summa. Kui palgatõusust ei taheta ka midagi kuulda, aga tarbijahinnad on aastaga üle kümne protsendi tõusnud, siis tähendab see kõik kokku, et meie töötajate reaalne ostuvõime langeb 17-18 protsenti,» ütles ametiühingu liider Maidu Agur.

Eesti Põlevkivi personalijuht Anneki Teelahk möönis, et kaevandusettevõttel pole praegu kõige paremad päevad ja seepärast tuligi juhatus välja ettepanekuga loobuda tänavu jõulutoetuste maksmisest, kui ka igale töötajale maksta 2000 krooni jõulutoetust, tähendaks see firmale ligikaudu 8 miljoni krooni suurust väljaminekut.

Personalijuht lisas, et staažitasu on kavas ümber kujundada tulemuspalgaks ning lisaks staažile hakatakse arvestama ka muid näitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles