Liigne venitamine läheb saarlastele kalliks maksma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte kõigist kraanidest ei tule puhast joogivett.
Mitte kõigist kraanidest ei tule puhast joogivett. Foto: Stanislav Moshkov

Liigse raua- ja kolibakterisisaldusega joogivee pärast kimpus olnud Saaremaa Kaarma küla elanikud peavad aegunud pumbajaama renoveerimiseks ilmselt ise raha leidma, kuna selleks toetuse küsimise aeg lasti mööda minna.

«Nad pidanuks juba juunis esitama taotluse hajaasustuse veeprogrammist raha saamiseks, sest käesoleval aastal oli viimane taotlusvoor,» lausus Kaarma vallavalitsuse keskkonna peaspetsialist Kairi Niit Meie Maale.

Kuigi probleem on olnud üleval juba pikemat aega, hakati asju Niidu sõnul ajama hiljem ja õige aeg toetuse saamiseks lasti mööda. Nüüd ei jäägi Kairi Niidu sõnul midagi muud üle, kui kehva joogiveega hädas olevad elanikud peaksid jõud ühendama ja kaasa aitama nõukogudeaegse pumbamaja ning veetorustiku uuendamisele.

Kaarma vallavalitsus ootab ametnikul sõnul elanikepoolset seisukohta, kas nad on valmis ühtselt asjaga edasi minema ja laskma pumbamaja korda teha, sest sellisel juhul oleks ka vald valmis eramaal asuva pumbamaja kordategemist toetama, sest pumbamaja varustab veega ka valla allasutust – spordimaja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles