Kuressaare Humana on hädas abivajajate leidmisel

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humana kauplus Tallinnas.
Humana kauplus Tallinnas. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Suve algul Kuressaares alustanud kasutatud rõivaste kauplus Humana annetab iga kahe nädala tagant terve poetäie müümata jäänud riidekraami abivajajatele, poel on aga abivajajaid raske leida.

Poe juhataja Merike Kaljo tunnistas, et abivajajate leidmine on omal kombel keeruline, kirjutab Saarte Hääl.

Alles hiljuti juhtus näiteks, et Kaarma vallavalitsusel, kellele Humana tasuta riideid pakkus, ei olnud võimalik neid oma valla rahvale jagamiseks vastu võtta, sest neil puudus lihtsalt selline pind, kuhu riided mahutada ja kus neid jagada.
Seni on iga kahenädalase müügitsükli järel alles jäänud kaup ära antud neile, kes on parasjagu meelde turgatanud.

Kuude jooksul, mil pood Kuressaares avatud on olnud, on kaupluse juhataja sõnul riidekraami antud Sõmera hooldekodule, puuetega inimeste kojale, Kuressaare haigla hooldekodule ning korra on kaup rännanud ka naabersaarele Hiiumaale Emmaste valda, mänguasju ja karnevalikraami on viidud Ristiku lasteaeda ning käsitöö- ja tekstiilitarbeid Kuressaare vanalinna koolile.

Humana infojuhi Mari-Helene Kaberi kinnitusel aga kauplused üksikesemeid ei anneta.

«Organisatsioonidele, kes on rõivastest huvitatud, annetatakse kogu kaubavahetuse ajal maha võetav kaup. Valdaval osal poodidest on välja kujunenud pikaajalised partnerid ning pigem on soovijaid rohkem kui meil võimalus anda,» ütles Kaber.

«Kuressaare poe puhul on tegemist pigem unikaalse näitega, kus väikestes valdades ei ole lihtsalt annetuste realiseerimise võimekust,» sõnas Kaber. «Üleskutse Humanaga ühendust võtta käib eranditult Kuresaare Humana kaupluse kohta ega laiene teistele kauplustele ega sorteerimiskeskusele,» lisas Kaber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles