Väike pagariäri toob värsked saiad koju kätte

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gluteenitalumatuse all kannatajad ei või lubada endale magusat saiakest.
Gluteenitalumatuse all kannatajad ei või lubada endale magusat saiakest. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna lähistel tegutsev väike pagariäri Laagri Leivatuba toob laupäeva hommikuti soovijatele värsked saiakesed koju kätte.

«Me teeme seda augustist alates, olime juulis puhkusel ja siis mõtlesime, et võiks midagi uut välja pakkuda,» rääkis koos naisega perefirmat Leivategu pidav Andres Agukas.

Küsimusele, kuidas saiakest kojuviimise äri läheb, vastas ta, et Eesti inimene on arglik ja alguses uute asjadega hurraaga kaasa ei lähe, aga ühe kuuga on tekkinud mõned püsikliendid. «Tavapärane on kaheksa eri saiakest, mõni suurem pere võtab ka kümme, kõige rohkem on siiani võetud 12,» sõnas Agukas. Ta tunnistas, et seni on tellimuste arv olnud tagasihoidlik. Päris massiliseks saiakeste ukse taha viimine Agukase sõnul ei kujune, sest neid viiakse vaid müügipunkti läheduses asuvatesse kohtadesse nagu Laagri, Veskimöldre, Saue, Alliku. «Meie eesmärk on olla kohalik väike pagariäri,» kinnitas ta.

Küsimusele, kas saiakeste kojuviimine ennast ka majanduslikult ära tasub, vastas Agukas, et tegu on pigem reklaamüritusega. «Pagarid peavad hommikul nagunii tööle tulema ja see väike ring vaba päeva hommikul mult tükki küljest ei vii,» ütles Agukas, kes hommikuti ise saiakesi kohale toob. Ta lisas, et sellele projektile eraldi kasumit või kahjumit nad ei arvesta, vaid pigem vaatavad oma väikeettevõtet tervikuna.

Laagri Leivatuba saab varsti aastaseks. «Kui ühe aasta üle elab, siis on lootust pikemale elule,» sõnas Agukas. Ta lisas, et väikse pagariäri pidamine pole mitte äri, vaid elustiil.

Kalamaja pagarikojas oli eile väga kiire, kuid telefonile vastanud naine kinnitas, et nemad saiakesi koju ei vii ning seda teenust pakkuda pole neil ka kavas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles