Ametid, kus jagub tööd ka kriisi ajal

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarst on üks ametitest, mis annab tööd ka kriisi tingimustes.
Hambaarst on üks ametitest, mis annab tööd ka kriisi tingimustes. Foto: SCANPIX

Soome majandusleht Kauppalehti avaldas USA väljaande Business Insideri poolt koostatud nimekirja ametitest, mis on n-ö kriisikindlad, ehk mille pidajale peaks tööd jaguma ka majanduskriisi tingimustes.

Kauppalehti avaldas osa nimetatud ametitest, mis võiksid kriisile vastu pidada ka siinsetes oludes.

Koduabi teenuste pakkujad - rahvastik vananeb ning kõigile vanuritele kas ei jagu või ei ole nad ise huvitatud hoolde- või vanadekodu kohtadest. Seega peaks tööd jaguma nii munitsipaal- kui eravormis koduabilistele.

Loomaarst – loomade eest kantakse hoolt masust hoolimata.

Tarkvarainsener – ilma IT-toeta satuksid erinevate arvutiprobleemide tõttu hätta nii ettevõtted kui tavakasutajad, kuna arvutitega seotud rikkeid ja probleeme esineb ka kriisi ajal.

Hambaarst ja suuhügienist – kui inimesed teenivad vähem, kannatavad selle all ka nende söömisharjumused. See omakorda väljendub hammaste seisukorras.

Turuanalüütik – ettevõtete vajadus analüütilise info järele kriisi ajal kasvab, kuna firmad peavad raskemates oludes langetama nutikaid otsuseid.

Kohtuekspertiisi spetsialist – kehvemas majandusolukorras kasvab ka kuritegevus.

Psühholoog – kriisi ajal päris kindlasti tööd pakkuv amet, kuna töö kaotanud ja masendunud inimesed vajavad professionaalset abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles