Taanlased pahandavad McDonald`siga lubatust kõhnemate burgerite pärast

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil McDonald`si hamburger Big Mac.
Pildil McDonald`si hamburger Big Mac. Foto: Peeter Langovits

Taani uudisteportaal 24timer võttis luubi alla McDonald`si kiirtoiduketis müüdavad suured Big Mac burgerid. Erinevatest McDonald`sitest osteti kokku 12 burgerit ning nende kaalumine paljastas, et need on oluliselt kõhnemad kui firma välja reklaamib.

McDonald`si veebikülje ja lauakatetele trükitud info järgi peaks Big Mac kaaluma 221 grammi. Kaalumisel selgus, et mitmed olid isegi kõhnemad kui 190 grammi ehk ligi 15 protsenti lubatust väiksemad. Keskmiselt tuli kaalutud burgerite massiks 203,5 grammi, mis on kaheksa protsenti vähem.

Taani toiduameti seisukoht on, et kiirtoidukett peab korrigeerima burgerite kohta avaldatud infot või tegelema burgerite endiga. «/…/ nad peavad tagama, et need kaaluksid keskmiselt ikka 221 grammi,» ütles ameti asedirektor Pernille Lundquist Madsen.

Ta lubas ka, et antud juhtum ei lõppe tagajärgedeta, järgmisel inspekteerimisel pöörab amet kindlasti suuremat tähelepanu firma poolt tarbijatele antud info paikapidavusele.

Taani McDonald`si kommunikatsioonijuht Sara Helweg-Larsen ütles portaalile antud kommentaaris, et nemad ei peta kliente. Samas tunnistas naine, et ehk vajab osa töötajaist lisakoolitust, kuidas Big Maci õigesti valmistada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles