Kodumasin tulevikust: kaasaskantav plekieemaldaja

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasaskantav seade plekkide eemaldamiseks.
Kaasaskantav seade plekkide eemaldamiseks. Foto: Electrolux

Electroluxi korraldatud tulevikku vaataval kodumasinate disainivõistlusel tunnistati parimaks kaasaskantava plekieemaldaja idee, mille autoriks Slovakkiast pärit Adrian Mankovecký.

Kaasaskantav plekieemaldaja koosneb kahest osast. Kasutaja eraldab need üksteisest ning asetab mõlema ühele poole kangast, seejärel valib sobiva puhastusrežiimi. Negatiivsete ioonide ja auru koosmõjul värskendab seade kangast ning eemaldab plekid. Puhastaja on varustatud suhkrukristallidest akuga ning seda saab kasutada mistahes asukohas.

Žüriile avaldas kaasaskantava plekieemaldaja loominguline ja läbimõeldud disain sügavat muljet. «Kaasaskantav plekieemaldaja on loodud väga sügavalt kasutaja vajadusi silmas pidades ning on tõeliselt tarvilik. See on kiirelt kasutatav puhastusvahend, mis avaldab ka keskkonnale positiivset mõju, vähendades tarbimist. Selle kasutamine on tõeliselt intuitiivne. Me kõik sooviksime ka endale ühte,» kõlas žürii otsus.

Võistluse Eesti eelvoorus parimaks tunnistatud Kuido Kasaki idee mikrolaineahjuna töötavast targast kangast rahvusvahelisse lõppvooru ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles