Gruusia patenteeris cha-cha ja Suluguni juustu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia juustupirukas hatšapuri.
Gruusia juustupirukas hatšapuri. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Gruusia võimud patenteerisid rahvusliku kaubamärgina kümmekond toodet, nende seas ka viinamarja viina cha-cha ja Suluguni juustu.

Lisaks juustule ja cha-cha-le võeti patent ka juustupirukale hatšapurile, hapupiima meenutavale matsonile, viinamarja mahlasse kastetud pähklipatsile tchurtsellale, kirjutab novonews.

Nagu teatas kohalikus telekanalis Rustavi 2 Gruusia patendiameti juht Irakli Gvaladze võeti see samm ette, et kaitsta ehedaid Gruusia tooteid järeltegijate eest. «Viimasel ajal oleme me seisnud silmitsi Gruusia kaubamärkide vargusega Ida-Euroopa riikides ning eriti Venemaal, kus on olnud mitu katset registreerida kaubamärgina hatšapurit ja Sulguni,» rääkis ta. See tekitab aga probleeme Gruusias toodetu registreerimisel.

Gvaladze kinnitas, et Gruusia kaubamärkide registreerimine jätkub. Ta lisas, et juba praegu on Gruusia patenteerinud rohkem kaubamärke kui teistes endistes Nõukogude Liidu riikides.

Selle aasta alguses teatati Gruusia meedias, et Prantsusmaal müüakse Gruusia veini Saperavit, hatšapurit ja tchurtsellat kui Armeenia toite.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles