Tallegg loobus kanapihvides maitsetugevdajast ja kärpis soolasisaldust

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talleggi kanapihvides on septembrist alates vähem soola, lisaks on loobutud sünteetilisest maitsetugevdajast E621.
Talleggi kanapihvides on septembrist alates vähem soola, lisaks on loobutud sünteetilisest maitsetugevdajast E621. Foto: Tootja foto

Eesti toidutootjad on hakanud vähendama toodete soolasisaldust, samuti loobutakse väidetavalt osal inimestest tervisehädasid põhjustava naatriumglutamaadi (E621) kasutamisest.

Näiteks on sarnased sammud ette võtnud Rakvere Lihakombinaat ja Felix. Täna andis uutest väiksema soolasisalduse ja naatriumglutamaadita toodetest teada ka Tallegg.

Linnulihatootja tegi muudatused kanapihvide retseptis. Koostisest on eemaldatud sünteetiline E621 ning soolasisaldus on langenud kahelt protsendilt 1,6 protsendini. Tallegg turundusjuht Krista Kalbini sõnul on sarnaselt tegelikult muudetud juba 60 protsenti tootevalikust.

Samuti teadis Kalbin, et sama trendi järgivad Skandinaavia ning Läti-Leedu tootjad, vähemalt Talleggi omavas kontsernis HKScan on see nii.

Suundumuse põhjuseks on tarbijate ootused – tahetakse väiksema rasva- ja soolasisaldusega tooteid ning vähem sünteetilisi lisaaineid.

Küsimusele, kas toodete koostise muutmine, tõstab ka hindu, vastas Kalbin eitavalt. See võis varem nii olla, kuid tänaseks on naatriumglutamaadile looduslikke alternatiive saadaval mitmeid ning nii ei too selle asendamine teiste ainetega ka hinnatõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles