Tuleval aastal tuleb juurde üle 1500 pakendikonteineri

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ETO

Eesti Taaskasutusorganisatsioon MTÜ (ETO) paigaldab tuleval aastal lisaks 1000 planeeritud konteinerile üle Eesti täiendavalt veel enam kui 500 uut pakendikonteinerit.



Juba selle aasta lõpuks lisandub Tallinnasse üle 80 uue pakendikogumise konteineri, millest 50 on täiesti uut tüüpi konteinerid segapakendite (plast-, metall- ja joogikartongpakendi) kogumiseks, teatas ETO.


Tallinnas hakkavad olema ligi 50 asukohas kõrvuti konteinerid klaaspakendi ja plast- metall- ja joogikartongpakendi kogumiseks). Pakendikonteineritesse toodavad pakendijäätmed peavad olema tühjad ja puhtad, vajadusel vähese veega loputatud.

Tuleval aastal rakenduva pakendiseaduse muudatuse kohaselt tõuseb minimaalne taaskasutuskohustus ettevõtetel 50 protsendilt 60ni.

Täiendavalt hakkavad tuleval aastal kehtima kindlad taaskasutamise sihtmäärad igale materjaliliigile. Suurenevad pakendijäätmete taaskasutuse sihtarvud kohustavad taaskasutusorganisatsioone leidma efektiivsemaid lahendusi pakendijäätmete kogumiseks ja taaskasutamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles