Eestlaste arv Soomes on mitmekordistunud

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi.
Helsingi. Foto: SCANPIX

Soomes alaliselt elavate eestlaste arv on alates aastast 2004 enam kui kahekordistunud. Selle aasta algusest on eestlased suurim Soomes alaliselt elavate välismaalaste grupp.

Soome rahvastikuregistri andmetel elas Soomes alaliselt 29 080 eestlast. Soomes alaliselt elavate venelaste arv jääb sellele juba natuke alla, vahendab Baltic Course ajalehte Helsingin Sanomat.

Viimastel aastatel on Soomes alaliselt elavate eestlaste arvu kasv kiirenenud. Puudub aga täpne statistika selle kohta, kui palju eestlasi Soomes töötab. Nimelt elavad ja töötavad mõned eestlased Soomes ajutiselt. Ehituses on levinud ka see, et inimesed tulevad igal nädalal Tallinnast soome tööle ja neile maksab palka Eesti ettevõte.

Lisaks ehitustele töötab suur hulk eestlasi Soomes haiglates, bussijuhtidena ja koristajatena. Samuti näeb eestlasi üha sagedamini põhjanaabrite juures taksosid juhtimas ning restoranides töötamas.

Eestlastel on lihtne Soomes kohaneda, sest nad õpivad kiiresti kohaliku keele ära, töötavad kõvasti ja hoolikalt ning on valmis tegema töid, mis kohalike seas eriti populaarsed pole, märgib Helsingin Sanomat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles