Eesti Visa kaardid olid 3 tundi välismaal kasutuskõlbmatud

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visa krediitkaardid.
Visa krediitkaardid. Foto: SCANPIX

Eesti Visa kaartidega ei saanud eile pärastlõunal kolme tunni jooksul välismaal maksta ega automaatidest raha välja võtta, seda IT-alase probleemi tõttu siinses pankade kaardikeskuses.

Postimehega võttis ühendust lugeja, kes kurtis, et ei saanud eile Soomes Visa pangakaartidega kassas maksta ega automaadist raha välja võtta. Hiljem avastas ta internetipangas nördimusega, et tehingute ebaõnnestumisest hoolimata on raha tema pangakontol broneeritud.

SEB klindiinfotelefonilt öeldi, et kõigi Eesti Visa kaartidega ei saanud eile umbes kella 14 ja 17 vahel välismaal maksta ega pangaautomaatidest raha välja võtta, sest siines pankade kaardikeskuses oli IT-alane probleem.

Hoolimata sellest, et maksta polnud võimalik tervelt 3 tundi, kaardikeskus probleemist pangakliente ei informeerinud.

Ebaõnnestunud tehingutest tulenevad broneeringud tühistuvad ise, kuid see võib võtta kaua aega. Kui inimene soovib  broneeritud raha kiiremat vabanemist, siis tasub teha internetipangas broneeringu tühistamise taotlus. Sel juhul vabaneb raha hiljemalt nädala jooksul, öeldi SEB kliendiinfotelefonilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles