Muuli: sularaha väljavõtmine võib minna tasuliseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularahaautomaat.
Sularahaautomaat. Foto: Raigo Pajula.

Ajakirjanik Kalle Muuli meenutas, et kuigi praegu saab tõenäoliselt suuremast osast pangaautomaatidest sularaha tasuta kätte, siis tuleval aastal sellist luksust võibolla enam pole.

«Võimalus, et raha väljavõtmine läheb tasuliseks, on kahtlemata olemas, aga tarbijana teeb mind murelikuks, et Soomes, kus see automaaditeenus on outsource’itud, on automaadid räpased ja halvasti märgatavad ning kas pole nii, et Eestis on ligi korda rohkem automaate elaniku kohta kui Soomes?» rääkis ajakirjanik Anvar Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Kuna neid on vähe, siis tipptundidel on automaatide taga ka «mõnus» 5-10 inimesest koosnev järjekord, kus saab tuules ja vihmas 10 minutit oodata, kardan, et kui outsource’imine teoks saab, ootab meid sarnane tulevik,» leidis Samost.

«Pahameel pöördub ilmselt ikkagi pankade vastu, mitte neid automaate haldavate firmade vastu,» ennustas Muuli, lisades, et tema meelest on midagi väga nihu, kui inimene peab selleks, et omaenda raha kätte saada, midagi maksma.

«2003. või 2004. aastal mina vahetasin panka, kuna pank hakkas iga makse eest nõudma eraldi teenustasu, leidsin panga, kus seda ei nõuta,» meenutas Muuli.

«Eks konkurentsiamet peab niikuinii sellega tegelema, kui seda hakatakse otsusega reguleerima. Kui turgu valitsevad ettevõtted asuvad koos sellist avalikkusele pakutavat teenust optimeerima, eks siis amet saab seda reguleerida,» avaldas Samost lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles