Pank: alusetult broneeritud rahasumma saab vabastada kohe

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularahaautomaat.
Sularahaautomaat. Foto: SCANPIX

Laupäeval kaardikeskuses tekkinud IT-probleemi tõttu ei õnnestunud osal Visa kaardi omanikel tehingute tegemine, raha arvel siiski broneeriti. Alusetu broneeringu vabanemine võtab reeglina aega, kuid kliendi soovil saab seda teha ka kohe.

«Broneeringud vabanevad ise teatud perioodi möödumisel. Juhul kui kliendil on kiiremini vaja broneering vabastada, siis on soovitus helistada panga kõnekeskusesse või saata läbi internetipanga pangateade, mille alusel saame broneeringu käsitsi koheselt vabastada,» rääkis Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Võttes pangaga kontakti telefoni teel, saab broneeringu tühistada kohe, pangateate puhul peaks raha vabanema 24 tunni jooksul.

«Broneeritud raha kiiremaks kasutamiseks ongi vaja pangaga ühendust võtta ja me vabastame alusetud broneeringud,» andis Siilivask soovituse neile, kel on Visa katkestuse tõttu nädalavahetusest broneeringud üleval.

Veel kinnitas Siilivask, et kaardikeskuse probleemid mõjutasid ka nende panga kliente, kuid kui paljusid, ta täpsustada ei osanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles