Hoidis: pihlakakaste lihtatoitude kõrvale

Pihlakad.

FOTO: Peeter Langovits / Postimees

Olustvere hoidistemessil valiti «Ahhaa elamuste» kategoorias teiseks Viljandimaalt Karksi vallast pärit Viivika Sarve pihlakakaste. Vaata, kuidas seda teha!


Pihlakakaste

1 kilo pihlakaid
2 paprikat
1 tšillipaprika
250 grammi suhkrut
1 teelusikas jahvatatud ingverit
0,5 teelusikat kaneeli
soola
vett

Puhasta seemnetest paprikakaunad ja tšillipaprika, blanšeeri kaks minutit pihlakamarju. Aja segu läbi hakklihamasina. Tõsta püree keedunõusse ja keeda koos suhkruga 20 minutit. Mõned minutid enne valmimist maitsesta vürtside ja soolaga.
Sobib lihatoitude juurde.

Toimetus ootab lugejate küsimusi Saada küsimus

Populaarne

Tagasi üles